nswlogo prazno
N standard i na Limanu 3 i 4 i okolini
22.03.2013.
N standard i na Limanu 3 i 4 i okolini
dno
podnaslov
kontakt formular Sva pitanja u vezi sa našom mrežom, uslovima i potrebnom opremom za priključenje nam možete postaviti ovde a mi ćemo se portruditi da vam odgovorimo u što kraćem vremenskom roku. Takođe pogledajte sekciju "Često postavljana pitanja" gde ćete možda naći odgovor na vaše pitanje i na taj način brže i lakše doći do željene informacije.
Ime
E-mail
Kod sa slike
CAPTCHA Image Novi kod
Prilikom unošenja koda obratite pažnju na sličnost velikog slova I i malog slova L. To je česta greška. Ukoliko i posle ove izmene formular neće da prihvati kod, uvek možete zatražiti novi klikom na ikonicu koja je predstavljena sa dve plave strelice.
faq

1. Da li mogu mreži pristupati putem integrisanog wireless-a na lap topu?

Nažalost ovaj vid povezivanja na mrežu ne praktikujemo iz tehničkih razloga. Naime, ovakav vid konekcije zbog lošeg i slabog signala ometa ostale korisnike i utiče negativno na kvalitet njihove konekcije i naše usluge na datom predajniku. Bez adekvatne dodatne opreme u vidu access point-a ili WiFi kartice i adekvatne antene ne preporučujemo kačenje na našu mrežu.

2. Da li mogu mreži pristupati putem mobilnog telefona koji podržava wireless?

Direktno pristupanje mreži pomoću mobilnog telefona nije moguć.

3. Da li postoji neki drugi način da se priključim mreži?

Još jedna moguća solucija je povezivanje direktno LAN kablom ako ste te sreće da je predajnik u vašoj neposrednoj blizini. Naime, za ovaj vid povezivanja je potrebno da u blizini vaše adrese postoji postavljena predajnik ili mrežna infrastruktura naše mreže.

4. Internet na mreži?

NSWireless NIJE INTERNET PROVAJDER! NSWireless je community network, mreža koja promoviše nove tehnologije, timski rad, podiže svest građana o važnosti zajednice i razmene znanja. Kada se sagledaju sve prednosti i funkcije mreže, jasno je da Internet nije najpotrebniji servis naših članova.

5. NSWireless je community mreža, šta to podrazumeva?

Community je neformalna grupa ljudi koje povezuje neko zajedničko interesovanje. NSWireless je mreža kroz koju se oni povezuju i ispunjavaju neke svoje ciljeve. NSWireless povezuje ljude na mnogo načina: druženje, komunikacijom, igranjem igara, razmenom fajlova... Osim toga, u okviru našeg community-a radimo i na jačanju zajedništva i timskog duha.

6. Koja je razlika između community-a i ISPa?

Internet nije najvažniji servis na mreži. Druženje, okupljanje članova i zabava je nešto što ni jedan internet provajder ne nudi. U community-u nema tehničke podrške koja radi 24h dnevno ali uvek u dogledne sate postoji neko od administratora koji će vam pomoći. Mi potenciramo razmenu informacija i iskustava u rešavanju određenih problema. Community nije komercijalan.

7. Zašto se plaća članarina?

NSWireless je neprofitabilan i nekomercijalan. Novac od članarina i donacija našoj mreži omogućava održavanje i unapređenje postojeće infrastrukture, takođe i podizanje novih pristupnih tačaka i unapređenje već postojećih servisa na mreži. Sve ovo je neophodno za opstanak mreže.

8. Kako radi mreža?

Bez obzira što je community network projekat entuzijasta, ništa ne prepuštamo slučaju. Koristimo najsavremeniju i pouzdanu opremu, a članovi koji planiraju razvoj i održavaju mrežu su kvalifikovani za zadatke koje obavljaju i poseduju svo potrebno iskustvo.

dno